utorok 7. januára 2020

Seminár a zážitkové cvičenia na tému HYPERAKTIVITA

Milí rodiča a pedagógovia

OZ Dobrá Myseľ Vás pozýva na podujatie

PREDNÁŠKA A ZÁŽITKOVÉ CVIČENIA NA TÉMU HYPERAKTIVITA

Hyperaktívne deti ale aj dospelí odrážajú spoločenské sily okolo nás. „Celá naša spoločnosť je hyperaktívna". Vyznačuje sa to netrpezlivosťou, impulzívnosťou a neochotou venovať pozornosť druhým a najmä deťom. Dospelí pracujú čoraz dlhšie. Pracovné zaťaženie narastá, rovnako ako aj rozptýlenie. Zvyšuje sa stres a podráždenosť. Ako narastá netrpezlivosť rodičov s vlastnými deťmi, sme stále viac a viac vhodnejší na liečbu lekármi. Konvenčná medicína to rieši drogami.

Porucha hyperaktivity s deficitom pozornosti u detí je spojená s problémami pozornosti a ťažkosťami so sociálnymi interakciami. Farmakologická liečba môže zmierniť jej príznaky, ale zriedkavo sa tým riešia ťažkosti so sociálnymi interakciami. Hyperaktívne deti môžu využívať intervencie zamerané na zlepšenie svojích sociálnych zručností.

Všetky lieky na hyperaktivitu sú „rýchle“. Zvýšia „zameranie“ a vzhľad pozornosti, ale neexistujú dôkazy, ktoré zlepšuje ich stav. 

Pri nevyváženom stave sú prirodzené silné stránky dieťaťa ale aj dospelého zatienené negatívnym správaním.

Ale, máme možnosť aj iného prístupu? A o tomto bude celodenný seminár. 

Na seminári si rozoberieme 

Špeciálno-pedagogická časť bude obsahovať cvičenia a terapie, ktoré pomáhajú pochopiť, ventilovať a upokojiť hyperaktívne stavy.

Časť Tradičnej čínskej medicíny bude o potravinách, ktoré sú spúšťačom hyperaktivity, ale aj ktoré by mohli pri jej hyperaktivite pomôcť. 
Typológia dieťaťa či dospelého. 
Prečo je dôležité stravovanie podľa ročných období.

Musíme brať do úvahy že deti s poruchou pozornosti s hyperaktivitou nie sú všetky rovnaké. Deti s diagnózou prejavujú rozmanité spektrum správania.

Päť typológii tradičnej čínskej medicíny môžu pomôcť vyriešiť nerovnováhu hyperaktivity a poskytnúť rodičom cenné informácie o „skutočnej povahe“ ich dieťaťa. Ako s ním komunikovať.

Deti reagujú na tlaky odlišne, a tu sa nám môžu hodiť koncepty TCM.

A o tomto všetkom bude seminár pripravovaný pre vás v Košiciach.

Miesto konania: Košice, doplníme
Dátum: 25.1.2020
Čas: 10:00 - 16:00 hod (záver orientačne)
Počet účastníkov: 25
Vstupné: 65 Eur

Predbežné prihlášky posielajte na mailovú adresu lacofilo@gmail.com alebo do mesengera OZ Dobrá Myseľ

Tešíme sa na Vás a vzájomné obohatenie🙂
  


Hyperaktivita a pohyb.

Pohyb je pre nás dôležitý. Podriaďujeme ho svojim fyzickým a duševným potrebám. Vyjadrujeme ním aj to ako sa cítime a čo prežívame. Hyperaktivita je vnímaná ako pohyb nezriadený, chaotický. Cez pozorovanie prejavov ADHD detí a dospelých vieme pre nich vytvoriť terapie, ktoré ich vnútorný chaos a napätie upokoja. Moja špeciálno-pedaogická časť semináru bude obsahovať metodiku a priame zažitie upokojujúcich terapií, ktoré pomôžu ľuďom s hyperaktivitou dosiahnuť vnútorný pokoj.
Mgr Magdaléna Orolinová

Potraviny a spúšťače hyperaktivity.
Nie je jedno ako sa stravujeme. Ak sa pozrieme niekoľko tisícročí dozadu, vidíme, že ľudia žili v súlade s prírodou. Stravovali sa tým, čo práve bolo k dispozícii. Na jar boli viac horké potraviny a na jeseň skôr štipľavé a sladké. My sa pozrieme ako pôsobia poniektoré potraviny na hyperaktivitu. Ktoré potraviny sú ich spúšťačom a ako upraviť jedálniček podľa ročných období. Týmto pomôžeme aj zosilniť imunitu, ktorá je tak krehká a ľahko sa naruší.
Laco Filo

Obmedzený počet miest.