streda 15. augusta 2018

Chronický únavový syndrom




Termín: podľa Vašich potrieb
Čas: 17,30 - 20,00
Počet osôb: jeden
Terapia: Laco Filo
Lokalita: Bratislava alebo Svätý Jur
Cena: dohodou

Individuálne stretnutie, kde si rozoberieme Vaše zdravotné problémy, ukážeme si základ, ako postupovať na zlepšení zdravotného stavu, vysvetlíme dietny program aj s receptami a to všetko z pohľadu tradičnej čínskej medicíny.

Typický prípad syndrómu chronickej únavy vzniká náhle u predtým zdravej aktívnej osoby. Inak nezanedbateľné ochorenie podobné chrípke alebo akýkoľvek iný akútny stres funguje ako spúšťač CHÚS. Jeho dôsledkom je nenápadné vyčerpanie. Ďalšie príznaky, ako sú bolesti hlavy, bolesť v krku, citlivé lymfatické uzliny, bolesti svalov a kĺbov a častá horúčka, vedú k presvedčeniu, že infekcia pretrváva a vyžaduje si lekársku pomoc. Po niekoľkých týždňoch dôjde k oslabeniu vplyvom opätovného ochorenia napr. bolesti krku, keď sa objavia ďalšie znaky syndrómu, ako je narušený spánok, ťažkosti s koncentráciou a depresia.

Na vylúčenie iných možných príčin symptómov pacienta sa vyžaduje fyzické vyšetrenie a bežné laboratórne testy. Významné poznatky silne argumentujú v prospech iných procesov. Avšak žiadnym laboratórnym testom, bez ohľadu na to, ako je ezoterický alebo exotický, nedá sa diagnostikovať tento stav alebo merať závažnosť CHÚS.

Mnohé príznaky CHÚS reagujú na liečbu. Nesteroidné protizápalové lieky môžu zmierniť bolesti hlavy, difúznu bolesť a horúčavu. Antihistaminiká alebo dekongestanty môžu pomôcť alergickej rinitíde a sinusitíde u pacientov s CHÚS. Nesedatívne antidepresíva zlepšujú náladu a rozháraný spánok a tak do určitej miery zmierňujú únavu.


Pokračovanie o tomto zdravotnom probléme.