štvrtok 25. apríla 2019

Chronický zápal ako naň so stravou?

Vaša liečivá cesta 

Vytvorte si optimálne liečebné prostredie vo vašom živote pomocou stravy


Chronický zápal hrá dôležitú úlohu vo vývoji mnohých chronických ochorení a niektoré stravovacie návyky sú spojené so zápalom.

Zníženie zápalu môže pomôcť predchádzať alebo liečiť tieto stavy. Ukazuje sa, že zle nastavená strava zvyšuje zápal.

Potraviny a nápoje, ktoré znižujú zápal, môžu znížiť chronickú bolesť a zlepšiť vašu náladu. Pomôcť môže aj vyhýbanie sa jedlám a nápojom, ktoré spôsobujú zápal. V skutočnosti, zmena vašej stravy a životného štýlu vám umožní, aby ste znížili množstvo liekov, ktoré užívate alebo dokonca môžete prestať užívať v spolupráci s vaším lekárom. Dokonca aj malé zmeny, ako je vynechanie niektorých druhov potravín, či stravovať sa podľa ročných období, môžu zmeniť vaše zdravie vo váš prospech.

Takže to, čo konzumujete a pijete, môže znížiť, ako aj zvýšiť zápal vo vašom organizme. Optimálnou stravou na svoj zdravotný problém môžete znížiť množstvo bolesti, ktorú máte. Ako vedľajší efekt, konzumovať potraviny, ktoré zastavia zápal môže tiež pomôcť znížiť obezitu, takže vaše telo bude zdravšie.

Ktoré sú to potraviny, ktoré zvyšujú alebo znižujú zápalový efekt v organizme? 

Strava môže zohrávať ústrednú úlohu pri regulácii chronického zápalu. Všetky diety západného typu v konečnom dôsledku sú po čase spojené s vyššími zápalovými hladinami. Na vine je dlhodobo jednostranná strava. Na druhej strane, napr. stredomorská strava, ktorá má vysoký obsah celých zŕn, rýb, ovocia a zelenej zeleniny a je spojená s miernym príjmom alkoholu a olivového oleja a nízkym príjmom červeného mäsa a masla, bola spojená s nižšími úrovňami zápalu. Ale je to vhodná strava pre každého v našom stredoeurópskom prostredí? Aj o týchto problémoch budeme hovoriť na seminároch z pohľadu jednotlivej potraviny.

Liečba tela a mysle je vždy najefektívnejšia, keď sa urobia zmeny stravy a životného štýlu.

Oslobodte seba a iných od závislosti na voľno predajných liekoch. Naučte sa používať potraviny a prírodné liečivé techniky namiesto antacidov, aspirínu, antibiotik, laxatív... Objavte lacné spôsoby, ako riešiť bolesti hlavy, horúčky, nachladnutie, trávenie a mnohé ďalšie problémy. Veď variť musíme všetci.
Vytvorte si optimálnu úroveň svojho zdravia a duševnej jasnosti, aby ste mohli riadiť svoju energiu k realizácii vlastných snov.

Celkovým cieľom tohto projektu je naučiť každého, kto má záujem pre seba niečo urobiť, používať stravu ako liečebný systém a následne znížiť zápaly v organizme.

Buďte súčasťou rastúceho trendu prírodnej tradičnej medicíny.

Vo väčšine prípadov nebudeme hovoriť z hľadiska vitamínov, minerálov, sacharidov, bielkovín u bežných potravín. Pozrieme si cca 600 druhov potravín ako sa správajú pri jednotlivých chorobách.

Tento kurz je určený pre každého, kto chce zobrať zdravie do svojich rúk, pomôcť svojej rodine.
Tento kurz vás vybaví tým, čo potrebujete vedieť a pochopiť ako z energetickej nerovnováhy organizmu získať kvalitné výsledky s bežne dostupnými potravinami.

Organizácia kurzu:
Kurz sa skladá z desiatich častí (sobota Byliny nedeľa Dietetika). Sobota a nedeľa jeden krát mesačne. Pripravujeme od septembra 2019 - júna 2020.

Cieľ kurzu:
Neoddeliteľnou súčasťou väčšiny prírodných terapií je výživa - nazývaná aj "Liečba jedlom". Keďže jedlo je jedným z našich primárnych zdrojov energie, má veľký potenciál ovplyvňovať naše zdravie. Aby sme využili silu jedla, musíme pochopiť jeho charakter a funkciu.
V tomto kurze sa budeme pozerať na to v súlade s čínskym pohľadom na výživu, prenesené do dnešného dňa. Pozrieme sa aj do našich končín z konca 16 storočia, kedy sme tieto veci ovládali a v priebehu storočí zabudli. Teraz to pracne hľadáme - energetickú rovnováhu v organizme pomocou potravy a byliniek.

V tomto pohľade majú potraviny vlastnú špecifickú teplotu, chuť a pôsobenie, ako aj afinity niektorých orgánov. Keď sa tieto vlastnosti chápu, diétna terapia môže byť aplikovaná na veľmi špecifické poruchy.

V priebehu rokov som videl silu prispôsobenia výživy pacientom, ale jedna z kľúčových oblastí bolo vždy pochopiť, aká je teplota a energia potravín, ktoré potrebuje individuálny pacient, ako aj silná pozornosť na energiu jeho tráviacich orgánov.

Na konci kurzu budete vedieť:
- Pochopíte základy potravinovej energetiky tradičnej medicíny a ako sme to videli v minulosti.
- Pochopíte, ako posilniť trávenie a prečo je to tak dôležité.
- Rozpoznať, ktoré potravinové skupiny pomôžu rôznym orgánom a používať nielen čínske výživové koncepty.
- Aplikovať dietetické vedomosti, aby zodpovedali tepelnej a energetickej nerovnováhe a bežne viditeľným podmienkam.
- Odnesiete si recepty,ktoré môžete hneď začať používať v súlade s ročným obdobím.
- A oveľa viac.

Rezervujte si svoje miesto. Kurz má obmedzenie v počte účastníkov. Prečo obmedzené množstvo? Aby bol priestor na otázky, ktoré vás budú zaujímať alebo trápiť.
Pokiaľ máte časové alebo iné obmedzenia, pre ktoré nemôžete absolvovať tento kurz, kontaktujte nás, nájdeme pre Vaše štúdium iné riešenie.

Ďaľšie informácie nájdete TU

Pripravujeme od septembra 2019 - jún 2020 - Bylinková lekáreň
Celodenné semináre: Rozhovory o liečivých hubách, Zdravé starnutie s vitalitou

Máte záujem o niektorý zo seminárov či kurzov? Zorganizujte vo vašom regióne. 

FOTO


PS- Zvážte zdieľanie tohto príspevku, ak to považujete za užitočné alebo zaujímavé.