piatok 11. januára 2019

Kurz potravinárskej energetiky


Vypisujeme nové termíny:    Informácie TU

PREBEHLO

Termín: 2.2.2019 - 2.6.2019        

Čas: 9 - 18 sobota / 1 sobota v mesiaci / 5 mesiacov 
Počet osôb: max. 20
Lektor: Laco Filo
Lokalita: TRNAVA 

To, čo sme vložili do nášho tela, má priamy vplyv na kvalitu a dĺžku nášho života. Keď zmeníme stravu, všetko zmeníme. V tom spočíva podstata "Liečivá výživa".

Jedlo je výkonným prostriedkom na transformáciu. Naše potravinové možnosti ovplyvňujú našu schopnosť udržiavať zdravú telesnú hmotnosť, predchádzať chorobám a zotavovať sa a regulovať náladu. Vyvážená strava podporuje rovnováhu medzi mysľou, telom a duchom.

Vhodná výživa nám pomáha prosperovať vo všetkých štádiách života. Je ešte dôležitejšie, aby sme mohli rozumne používať potraviny ktoré nám pomáhajú pri liečbe bežných ochorení a odporúčania z pohľadu tradičnej čínskej medicíny sa môžu veľmi líšiť od odporúčaní západnej medicíny.

Liečba tela a mysle je vždy najefektívnejšia, keď sa urobia zmeny stravy a životného štýlu.
Energetika potravín uznáva, že veľká časť našej výživy pochádza z vlastnej energie, alebo QI potravín. S týmito vedomosťami môžeme urobiť správne rozhodnutia o vybraných potravinách. Keď jeme jedlo, ktoré je naplnené QI-energiou - čerstvým, pestrým, ekologicky pestovaným jedlom, ktoré je vhodné pre náš energetický stav - dosiahneme skutočnú výživu. Otvorením nášho vedomia, inteligentného vedomia sa otvárame skutočnému uzdraveniu.

Oslobodiť seba a iných od závislosti na voľno predajných liekoch. Naučte sa používať potraviny a prírodné liečivé techniky namiesto antacidov, aspirínu, antibiotik, laxatív... Objavte lacné spôsoby, ako riešiť bolesti hlavy, horúčky, nachladnutie, trávenie a mnohé ďalšie problémy.
Vytvorte si optimálnu úroveň svojho zdravia a duševnej jasnosti, aby ste mohli riadiť svoju energiu k realizácii vlastných snov.

Zlepšite svoju intuitívnu reakciu na stravovanie a rozhodovanie.

Ponúkame študentom potenciál revitalizovať svoje zdravie. Touto znalosťou budete mať právomoc prevziať nad sebou ochranu a zlepšiť svoje zdravie.

Toto je úvod, kde sa naučíte, ako aplikovať TČM potravinársku energetiku na západne hodnotené ochorenia, ako je nachladnutie, artritída, tráviace poruchy, neplodnosť a ďalšie. Na začiatok budeme mať rýchly prehľad o energetickej povahe a činnostiach potravín podľa východnej energetiky (čínska medicína) vrátane: teploty, chuti, smeru a orgánu. Vtedy sa zameriame na to, ako preložiť západné hodnotenia do čínskej medicíny identifikovať príznaky a hlavnú príčinu modelu podľa terminológie ázijského lekárstva.

Napríklad dvaja klienti môžu mať artritídu podľa západnej diagnostiky, liečiť ich budú rovnako, ale pomocou čínskej diagnostiky môžeme vidieť, že jeden je chladnej povahy a druhý je horúcej konštitúcie. Odtiaľ sa začneme zaoberať konkrétnymi západnými disharmóniami, ktoré používame na pomoc pri liečbe a prečo.

Rozoberieme veľké množstvo potravín podľa ich energetických vlastnosti: teplota, chuť, smeru a orgánu.

Buďte súčasťou rastúceho trendu prírodnej tradičnej medicíny.

Typické prínosy stravovania podľa TCM zahŕňajú:

Viac energie
Lepšia imunita
Zlepšená nálada
Vylepšené trávenie
Lepší spánok
Lepší sex
Mladistvosť vitalita
Strata váhy
Krásna pokožka
Zvýšená čistota mysle a ducha
Obnovenie rastu a farby vlasov
Obnova kostnej a svalovej hmoty
Zníženie krvného tlaku a cholesterolu
Stabilizácia hladín cukru v krvi a zlepšenie zotavenia z chorôb
Prevencia proti chorobám

Vo väčšine prípadov nebudeme hovoriť z hľadiska vitamínov, minerálov, sacharidov, bielkovín u bežných potravín.

Tento kurz je určený pre každého, kto chce zobrať zdravie do svojích rúk, pomôcť svojej rodine.
Tento kurz vás vybaví tým, čo potrebujete vedieť a pochopiť ako z energetickej nerovnováhy organizmu získať kvalitné výsledky s bežným dostupnými potravinami.

Organizácia kurzu:
Kurz sa skladá z troch častí (tri soboty). Sobota jeden krát mesačne.
Je povinné absolvovať celý cyklus školení pre získanie certifikácie.
Štúdium Energetiky potravín prebieha pod odborným vedením Laco Filo.

Cieľ kurzu:
Neoddeliteľnou súčasťou väčšiny prírodných terapií je výživa - nazývaná aj "Liečba jedlom". Keďže jedlo je jedným z našich primárnych zdrojov energie, má veľký potenciál ovplyvňovať naše zdravie. Aby sme využili silu jedla, musíme pochopiť jeho charakter a funkciu.
V tomto kurze sa budeme pozerať na to v súlade s čínskym pohľadom na výživu, prenesené do dnešného dňa. V tomto pohľade majú potraviny vlastnú špecifickú teplotu, chuť a pôsobenie, ako aj afinity niektorých orgánov. Keď sa tieto vlastnosti chápu, diétna terapia môže byť aplikovaná na veľmi špecifické poruchy.
V priebehu rokov som videl silu prispôsobenia výživy pacientom, ale jedna z kľúčových oblastí bolo vždy pochopiť, aká je teplota a energia potravín, ktoré potrebuje individuálny pacient, ako aj silná pozornosť na energiu jeho tráviacich orgánov.

Na konci kurzu budete vedieť:
- Pochopíte základy potravinovej enegetiky tradičnej čínskej medicíny (TCM).
- Pochopíte, ako posilniť trávenie v TCM a prečo je to tak dôležité.
- Rozpoznať, ktoré potravinové skupiny pomôžu rôznym orgánom a používať čínske výživové koncepty.
- Aplikovať dietetické vedomosti, aby zodpovedali tepelnej a energetickej nerovnováhe a bežne viditeľným podmienkam.
Odnesiete si recepty,ktoré môžete hneď začať používať v súlade s ročným obdobím.
A oveľa viac.

Rezervujte si svoje miesto. Kurz má obmedzenie v počte účastníkov.
Pokiaľ máte časové alebo iné obmedzenia, pre ktoré nemožno absolvovať tento kurz, kontaktujte nás, nájdeme pre Vaše štúdium iné riešenie.

Kurz sa bude konať v Trnave

Prihlásiť sa môžete: cestouzdravia@gmail.com

Tešíme sa na stretnutie s Vami.